Saksanseisojakerho ry.

Saksanseisojakerho

Mannermaisten kanakoirien rotujärjestö

Nokkalan_Ralli_2006_068

Nokkalan ralli on kilpailu, johon ovat oikeutettuja osallistumaan vähintään 24 kk ikäiset avoimessa luokassa kilpailevat mannermaiset kanakoirat. Ralli on yksipäiväinen ja jaettu kilpailu, jossa koirat arvostellaan KAER-koesääntöjä noudattaen. Rallissa arvostetaan erityisesti hakua, ja kilpailun voittaa paras koira edellyttäen, että koiran hakutyöskentely arvostellaan vähintään neljän (4) pisteen arvoiseksi.

Rallissa kilpaillaan kiertopalkinnosta, jonka saa omakseen omistaja, jonka koira on voittanut palkinnon kahdesti.

Nokkalan_Ralli_2006_035

Taustaksi

Kilpailun nimi juontuu oululaisen Iikka Karjarinnan (1908-1974) Nokkalan kenneliin, jossa hän vuodesta 1959 alkaen kasvatti pointtereita. Karjarinta aloitti ajokoirilla, mutta siirtyi kanakoiriin keski-ikään tullessaan ja pätevöityi kanakoirien sekä ulkomuoto- että koetuomariksi. Hänen kennelinsä kantanarttu oli pn Finnpoint Racy, jonka Nokkalan Ralli-nimisestä pennusta tuli aikanaan Elit-voittaja sekä Kenttien Voittaja 1964. Ralli oli myös ensimmäinen pointteri, joka palkittiin AVO 2 -palkinnolla kanakoirien erikoiskokeissa, jääden ainoastaan yhden pisteen päähän tuon kokeen 1. palkinnosta.

Saksanseisojakerho järjesti ensimmäisen Nokkalan rallin vuonna 1971. Kilpailu oli kaksipäiväinen ja siihen osallistui viisi saksanseisojaa. Ylituomarina toimi Veikko Luoma ja koetoimitsijana Reima Katajamäki. Ensimmäisen ”Nokkalan” paras koira oli Jukka Parkkisen kkn Härmäluhdan Mara, mutta koska sen hakua ei arvosteltu 3 pisteen arvoiseksi (joka tuolloin oli vaatimuksena), niin ”parhaan haun esittäjän” lkn. Helskyn (7156/69) omistaja Kari Tammiranta sai ensimmäisen kiinnityksen Nokkalan Kennelin kiertopalkintoon eli Nokkalan pokaaliin. Mainittakoon, että alkuperäinen kiertopalkinto meni ”kahdesta poikki” vuonna 1994, jolloin sen voitti Martti Peltonen koirallaan Canipellon Jenni (ensimmäinen voitto oli tullut Blondilla), minkä jälkeen Peltonen lahjoitti messinkisen laivakellon rallin kiertopalkinnoksi.