Saksanseisojakerho ry.

Saksanseisojakerho

Mannermaisten kanakoirien rotujärjestö

eskonpuumerkin

Eskon Puumerkki on kilpailu, johon saavat ottaa osaa kaikki KAER-kokeiden voittajaluokassa kilpailevat mannermaiset kanakoirat. Puumerkki on yksipäiväinen ja jaettu kilpailu, jossa noudatetaan KAER-koesääntöjä.

Eskon Puumerkin kiertopalkintona on peltopyyasetelma, mutta sen saannin edellytyksenä on kilpailun paras riistatyö, jonka arvon on oltava vähintään 4 ja koiran saaman palkintosijan on oltava vähintään VOI 2.

Taustaksi. Kilpailu on nimetty kunniajäsenemme, lapualaisen Esko Kiviniemen mukaan kiitoksena hänen rotujärjestön hyväksi tekemästään ja vuosia jatkuneesta pyyteettömästä työstä. Esko on saksanseisojamies kiireestä kantapäähän ja kantoi päävastuun mm. Lapualla järjestetystä Junkkaritapahtumasta yli neljännesvuosisadan ajan.

Ensimmäinen Esko Puumerkki järjestettiin Lapualla 20.09.1993 ja siihen oli ilmoitettu viisi koiraa. Kilpailu oli tarkoitettu kaksipäiväiseksi, mutta ylituomarina toimineen Kauko Saarnin mukaan ”kohtalo puuttui peliin siinä määrin, että jo ensimmäinen koepäivä karisti koirat tyystin” ja niinpä kaksi koiraa jäi palkinnotta ja kolme ohjaajaa luopui kilpailusta.

Seuraavana syksynä Puumerkin ylituomarina toimi Jorma Silta, oppaana ja ampujana Esko Kiviniemi. Kilpailuun lähti taas viisi koiraa, joista voiton peri ruskolaisen Jari Meren omistama ja ohjaama kkssu Eräsipin Aci (24412/91) saaden nimensä Markku Natrin valmistamaan arvokkaaseen kiertopalkintoon.

Eskon Puumerkki on kilpailu, johon saavat ottaa osaa kaikki KAER-kokeiden voittajaluokassa kilpailevat mannermaiset kanakoirat.

Puumerkki on yksipäiväinen ja jaettu kilpailu, jossa noudatetaan  KAER-koesääntöjä.

Eskon Puumerkin kiertopalkintona on peltopyyasetelma, mutta sen saannin edellytyksenä on kilpailun paras riistatyö, jonka arvon on oltava vähintään 4 ja koiran saaman palkintosijan on oltava vähintään VOI 2.

Taustaksi. Kilpailu on nimetty kunniajäsenemme,  lapualaisen  Esko Kiviniemen  mukaan  kiitoksena  hänen  rotujärjestön  hyväksi  tekemästään  ja  vuosia  jatkuneesta  pyyteettömästä  työstä. Esko on saksanseisojamies kiireestä kantapäähän ja kantoi päävastuun mm. Lapualla järjestetystä  Junkkaritapahtumasta yli  neljännesvuosisadan  ajan.

Ensimmäinen  Esko Puumerkki  järjestettiin  Lapualla  20.09.1993  ja  siihen  oli  ilmoitettu  viisi  koiraa. Kilpailu  oli  tarkoitettu  kaksipäiväiseksi, mutta  ylituomarina  toimineen  Kauko Saarnin    mukaan  ”kohtalo  puuttui  peliin  siinä  määrin,  että  jo  ensimmäinen  koepäivä  karisti  koirat  tyystin” ja  niinpä  kaksi  koiraa  jäi  palkinnotta  ja  kolme  ohjaajaa  luopui  kilpailusta.

Seuraavana  syksynä  Puumerkin  ylituomarina  toimi  Jorma  Silta,  oppaana  ja  ampujana  Esko Kiviniemi.  Kilpailuun  lähti  taas  viisi  koiraa,  joista  voiton  peri  ruskolaisen  Jari  Meren  omistama  ja  ohjaama  kkssu  Eräsipin Aci  (24412/91)  saaden  nimensä  Markku  Natrin  valmistamaan  arvokkaaseen  kiertopalkintoon.