Saksanseisojakerho ry.

Saksanseisojakerho

Mannermaisten kanakoirien rotujärjestö

vesityo

Vesityön tarkoituksena on kokeilla koiran veteenmenohalukkuutta, ohjattavuutta, riistan löytökykyä ja noutamista vedestä. Noutolintuna käytetään metsästettävää vesilintua tai rauhoittamatonta lokkia. Veden syvyyden on oltava sellainen, että koira joutuu uimaan vähintään puolet noutoetäisyydestä. Kaikissa luokissa koiran on halukkaasti ja epäröimättä mentävä veteen. Myös uintitapaan kiinnitetään huomiota.

Vesityön arvostelu eri luokissa

Nuorten luokassa koiran on uitava ja noudettava rannalta avoveteen 10 – 15 metrin etäisyydelle koiran nähden heitetty noutolintu. Heitettäessä ei ammuta. Vain yhden noutokohteen heitto sallitaan.

Avoimessa luokassa koiran on noudettava noutolintu, joka heitetään 40 – 60 metrin etäisyydelle kaislikkoon veteen tai maalle koiralta näkymättömiin. Heiton on tapahduttava sivusuunnassa korkealle siten, että koiralla on mahdollisuus havaita heitto. Heittäjän on oltava näkösuojassa. Heiton korkeimmalla kohdalla on ammuttava koiran lähtöpaikalla tuomarin osoittamassa paikassa. Paukkunoutoon lähteneen koiran suoritusta ei hyväksytä.

Voittajaluokassa koiran on käskystä etsittävä ja noudettava kaislikkoon veteen tai maalle ilman laukausta 40 – 60 metrin etäisyydelle heitetty noutolintu. Koira ja ohjaaja eivät saa nähdä heittämistä.