Saksanseisojakerho ry.

Saksanseisojakerho

Mannermaisten kanakoirien rotujärjestö

SSK järjestää KAER ylituomarikoulutuksen keväällä 2024

Esityksiä koulutukseen sopivista henkilöistä voivat tehdä ylituomarit ja alueelliset harrastekerhot. Koetoimikunta haluaa muistuttaa ylituomareita ja alueyhdistyksiä sopivien henkilöiden löytämiseksi koulutukseen. Hakemukset tulisi olla koetoimikunnalla helmikuun -23 loppuun mennessä. Alla olevasta linkissä on kokelaalta vaadittavat ominaisuudet ja vaatimukset, sekä koulutuksen kulku valmiiksi ylituomariksi.

Kanakoirien erikoiskokeiden ylituomarin koulutus - Saksanseisojakerho


Koetoimitsijat HUOM!

Vesi- ja jälkityökokeesta ei tehdä enää koepöytäkirjaa Kennelliiton OmaKoirassa. Ainostaan tuomari tallentaa tulokset Saksanseisojakerhon tietokantaan. (KAER kokeesta tehdään entiseen tapaan koepöytäkirja OmaKoirassa)


Kokeiden, kilpailujen ja testien anomisessa poikkeusaikana kahden viikon anomisaika

Poikkeustilanteen takia kursseja, kokeita, kilpailuja ja testejä voi anoa 30.6.2022 saakka lyhennetyllä, kahden viikon anomisajalla. Lyhennetyllä kahden viikon anomisajalla pidettäviä kokeita ei voi anoa OmaKoirassa.  Ne tulee anoa koe- ja kurssianomus lomakkeella, joka toimitetaan ko. kokeen myöntävälle kennelpiirille. https://www.kennelliitto.fi/lomakkeet/koe-ja-kurssianomus-lomake


Kokeisiin, kilpailuihin ja testeihin osallistumisessa ei vaadita toistaiseksi näyttelytulosta

Kokeisiin, kilpailuihin ja testeihin, joiden osallistumiseen koiralta vaaditaan näyttelytulos, voi osallistua enintään 30.6.2022 saakka poikkeuksellisesti ilman näyttelytulosta.


Koeanomuksia kennelliiton omakoiraan kirjaaville ohjeeksi

KAER vesityö anotaan erikseen omasta valikosta.
KAER koetta anottaessa on valittava, onko koe jaettu, vai jakamaton.


Koetoimitsijat ja ylituomarit huom!

Tunnistamattoman koiran lisääminen kokeeseen SSK:n tietokantaan

 Ulkomaisessa rekisterissä oleva koira, tuontikoira tai vaikkapa englantilainen kanakoira voidaan lisätä kokeeseen normaalisti. Tällaisen koiran kohdalla tiedot eivät siirry tietokantapäivitysten yhteydessä Kennelliitosta Saksanseisojakerhon tietokantaan, joten koiran perustietoja ei järjestelmän kautta pääse tarkastelemaan. Näiden koirien koetulos näytetään ainoastaan kokeen tiedoissa ja tuloksen voi ladata pdf -tiedostona. Eli kun koe on päätetty, koiran tulos on kaikille näkyvillä kyseisen kokeen näkymässä.

Ulkomaisessa rekisterissä olevan koiran tulosten tallennus Kennelliiton tietokantaan

Koepöytäkirjan täyttöohje (sivu 13)


Koetoimitsijat ja ylituomarit on nyt koulutettu uuden tietokannan käyttöön. Muistakaa käydä rekisteröitymässä tietokannan  käyttäjäksi!

 

Koekausi starttaa kohta, koekalenterissa näkyy tällä hetkellä vähän avattuja kokeita https://tietokanta.saksanseisojakerho.fi/kokeet

Nyt tarvitaan aktiivisuutta koetoimitsijoilta jotta tietokannan koekalenteri saadaan mahdollisimman kattavaksi ja sähköinen tallennus täysillä vauhtiin kun koekausi alkaa.

 

  

Koepöytäkirjan sähköisestä tallentamisesta OmaKoirassa

Mikäli kokeen ylituomari vaihtuu, muuttakaa OmaKoirassa ennen tulosten syöttämistä.

Kokeen koodien oikeellisuuden voi kokeen ylituomari tarkistaa lataamalla koepöytäkirjan pdf-version ennen tulosten hyväksymistä.